Non*fish*a*li*cious - het visvervangende kookboek 
Lisette Kreischer | Non*fish*a*li*cious - het visvervangende kookboek € 19,99
9789079872299 | Paperback |  

5x groen = levering 1-3 dgn; 4x groen = levering 1-5 dgn (zie klanteninfo)

Oceanen zijn tot de grootste vuilnisbak ter wereld verworden. Tienduizenden gifstoffen vervuilen ook hun bewoners: vis gezond? Vergeet het maar! Lege oceanen, giftige vissen en andere zeedieren en veel dierenleed. Gelukkig komt al deze ellende steeds nadrukkelijker bovendrijven en verlangt de consument goede informatie en milieu- en diervriendelijke alternatieven voor het eten van vis.

Zo ging in mei 2010 de film Sea the Truth in première, op 16 januari 2011 door de website BlueBeat.org uitgeroepen tot één van de tien beste oceaandocumentaires van het afgelopen decennium. Centrale persoon in deze film is oceaanbeschermer Dos Winkel. Zijn conclusie: ‘Onze vork is ons sterkste wapen tegen de overbevissing!’. Wetenschappers stellen dat als we de visserij wereldwijd niet onmiddellijk grondig hervormen, er tegen 2050 geen eetbare vis meer in de oceanen zwemt.

NON*FISH*A*LI*CIOUS van Lisette Kreischer is HET antwoord op de vraag hoe we de oceanen kunnen beschermen: een kookboek met 50 heerlijke, visvervangende, gerechten op plantaardige basis, onder het motto: ‘De smaak van de zee, maar dan zonder vis!’ Lisette: ‘Ik bied duurzaamheid met een sausje. Ik draag uit dat duurzaam leven heel hip kan zijn – ‘ecofabulous’, zoals ik dat noem’.

Lisette Kreischer is dé trendsetter op het gebied van groen en bewust leven. Lisette heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Vegan Award en ze is Trendwatcher of the Year 2010 in de categorie duurzaamheid!

Tevens hebben vele Celebrity Cooks wereldwijd hun medewerking verleend aan deze productie: Kyoko Onishi, een Japanse mastercook die kan toveren met zeewier, Sarah Kramer, bekend van de boeken How it All Vegan en Garden of Vegan, Whale Wars ster Laura Dakin, hoofdkok aan boord van Sea Shepherd en ex chef de cuisine van rockster, Anthony Kiedis, toptalent uit Jamie Olivers keuken, TV-presentatrice en auteur van ‘De dunne vegetariër’, Antoinette Hertsenberg, Patron Cuisinier van restaurant In de Keuken van Floris, Floris Versluijs en de Ayurvedische koks Kyra de Vreeze en Jacqueline Snelder. Uit België: kookkunstenaar Kevin Storms van het Gentse restaurant Avalon, Chantal Voets van Amanprana, Tino Don Porto Carero, de eigenaar van Viva Vega en Bertie Winkel, de topkok van Dos Winkel!

Namens de oceanen en alle leven daarin, wensen wij je een compassievol en gezond: eet smakelijk!

156 pagina's