Het alfabet van de zee - voor kinderen van 10 tot 100 
Dos Winkel | Het alfabet van de zee - voor kinderen van 10 tot 100 € 24,50
9789079872589 | Hardcover |  

5x groen = levering 1-3 dgn; 4x groen = levering 1-5 dgn (zie klanteninfo)


Het Alfabet van de Zee is het meest educatieve en best geïllustreerde boek van de zee. Het is geschreven voor kinderen van 10-100 en ieder kind van 10-100 zou van de inhoud kennis moeten nemen. De oceaan is het grootste en belangrijkste ecosysteem op aarde.

Helaas gaan de mensen niet goed om met de zeeën. Er wordt veel te veel vis gevangen waardoor sommige soorten met uitsterven bedreigd zijn. Dat noemen we 'overbevissing'. Er worden ook heel veel dieren gevangen die de visser helemaal niet wil of mag vangen. Dit heet 'bijvangst'. Het zijn vooral dolfijnen, zeeschildpadden en zeevogels. Die dieren sterven bijna allemaal en worden dood of zwaargewond weer overboord gegooid.

Ook worden de zeeën als een enorme vuilnisbak beschouwd. Giftige stoffen van landbouw en industrie verdwijnen in zee, waardoor de vissen en andere dieren die er in wonen ziek worden. In dit boek kun je ook lezen wat het gevolg van de wereldwijde CO2-productie voor de oceaan en het leven op het land is.

Je vindt voor elke letter van het alfabet één of meer woorden die iets belangrijks over de oceaan vertellen. Er is een bewuste keuze gemaakt, want er zijn natuurlijk nog veel meer woorden! In elk hoofdstuk vind je woorden die in ORANJE en in HOOFDLETTERS geschreven zijn. Die worden op dat moment niet uitgelegd, maar die kun je wel heel gemakkelijk in het boek opzoeken.

De auteur
Dos Winkel is al tientallen jaren ervaringsdeskundige op het gebied van de onderwaterwereld. Hij heeft in de afgelopen 30 jaar de oceanen, de mangrovebossen en vele vissoorten op de meeste plekken van de wereld drastisch achteruit zien gaan. Dos is zowel een buitengewoon onderwaterfotograaf als leraar om, wat hij onderwater beleeft, over te brengen op jong en oud publiek. Regelmatig geeft hij lezingen voor volle zalen en staat hij op scholen uitleg te geven hoe onverstandig volwassenen met de oceanen omgaan. De Illustraties zijn getekend door Marieke Hannen.

Aanbeveling
"Lees en blader in dit boek, verwonder je over de ongelooflijke schoonheid van het leven onder water en verbaas je over de manier waarop mensen hiermee omgaan. De foto's zijn adembenemend, de tekeningen heerlijk. Een boek om heel vaak in te kijken en te lezen!"
- Antoinette Hertsenberg
Nederlandse televisiepresentatrice en programmamaakster

160 pagina's
in kleur