Een reis door het hart van Tibet - in dienst van de Dalai Lama 
Matteo Pistono | Een reis door het hart van Tibet - in dienst van de Dalai Lama € 24,99
9789020204926 | Paperback |  

5x groen = levering 1-3 dgn; 4x groen = levering 1-5 dgn (zie klanteninfo)

Na een carrière in de politiek, trok Matteo Pistono de Himalaya in, hopende op een ‘nieuw’ rustig leven. Hij kwam daar in aanraking met het boeddhisme en werd in Tibet leerling van Sogyal Rinpoche. Na verloop van tijd begon hij berichten en bewijsmateriaal het land uit te smokkelen om zo aan de westerse wereld te laten zien aan welke gruweldaden de Chinese regering zich schuldig maakt. Hij was getuige van onrechtmatige arrestaties, martelingen, maar ook van het doelbewust uitroeien van het boeddhisme in Tibet.
De auteur beschrijft het dagelijkse leven van Tibetanen en hoe ze vasthouden aan hun religie en blijven geloven in een toekomst.
Een reis door het hart van Tibet is deels een spirituele biografie, maar ook een razend spannend verslag over het leven als spion in Tibet.

Een spannend verslag over een leven in dienst van de Dalai Lama in Tibet.
met voorwoord van Richard Gere

220 pagina's

Mattei Pistono is auteur en praktiserend Tibetaans boeddhist en oprichter van Nekorpa, een stichting die heilige bedevaartsplaatsen over de hele wereld beschermt. Hij is verschillende malen door de Chinese militaire politie gevangen genomen, maar kwam telkens weer met veel geluk vrij.